Jennys Vittnesbörd

Ansvar och krav, både på jobbet och i hemmet, ledde till att kirurgen Jenny drabbades av utmattningssyndrom. Men när hon fick förlåta vänners svek kom krafterna tillbaka. 

Efter förbön försvann även hennes problem med domningar i fingrarna och nedsatt kraft i händerna. 

Kirurgen upplevde Guds kraft

− och läkarens ryggskott försvann

Jenny stod med krav och förväntningar på många områden i livet. Som kirurg krävdes all uppmärksamhet för att kunna utföra ett ansvarsfullt arbete. I hemmet var det tre små barn som behövde kärlek och omtanke. När hon mitt i detta upplevde att nära vänner svek blev det för mycket, krafterna försvann och utbrändheten var ett faktum. 

Känslor och tankar vandrade runt inom henne. Frågan: ”Hur kunde de göra så?” grävde sig djupare och gjorde mer och mer ont. Jenny hade sedan barnsben fått lära sig att förlåta andra, men när hon försökte närma sig vännerna blev hon bryskt avvisad. 

 

Uträknad på jobbet 

Jenny arbetade som läkare på en öron-näsa-halsklinik med mycket hög arbetsbelastning. 

− På grund av min ohälsa blev jag uträknad på jobbet. Mina barn var tyngda av min hälsosituation och min man fick sköta allt praktiskt arbete på egen hand, berättar hon. 

− Jag var förtvivlad, men förmådde inte förändra situationen. Jag visste att jag kanske aldrig skulle återfå krafterna helt.  

Flera tuffa år följde för Jenny och hennes familj. Försäkringskassan hänvisade till arbetsförmedlingen, där Jenny uppmanades att söka ett mindre kvalificerat arbete.  

− Men jag älskade mitt jobb och hade så tydligt hört Guds kallelse att bli läkare.  

 

Välja förlåtelsens väg 

Av en händelse fick Jenny tag i boken ”Fångad av hopp” av Anita Barker Andersen. Där blev hon inspirerad av att läsa hur Anita valt förlåtelsens väg. Budskapet om att lägga ner sina rättigheter att vara bitter och besviken och istället lämna över problemet åt Gud blev som balsam för Jennys själ. Hon började välsigna dem som hade gjort henne illa och upplevde hur det fick en fysisk påverkan på hennes hälsa. Undan för undan kom krafterna tillbaka. I dag är Jenny fullständigt fri och ägnar inte tidigare oförrätter en tanke. 

Efter att hon läst boken Fångad av hopp ville Jenny veta mer om helande och anmälde sig därför till Anitas Helandeskola. Där fick hon se och höra många vittnesbörd om vad Jesus gjort i människors liv. Tron på att Gud kan göra under idag började växa sig starkare. 

– Helandeskolan präglas av bibeltrogen undervisning och öppenhet för den helige Ande. Det är en ljuvlig plats att vara på, en oas som har förvandlat mitt liv.  

 

Bön för handlederna 

Under många år led Jenny av att en nerv var i kläm i båda handlederna, så kallat karpaltunnelsyndrom.  

– Jag kunde inte lyfta händerna i lovsång, inte hålla en bok framför mig många sekunder och absolut inte måla med pensel ovan huvudhöjd. Då domnade mina fingrar totalt. På nätterna sov jag alltid med skenor runt handlederna för att minska besvären.  

På Helandeskolan bad man för detta vid ett tillfälle.  

− Jag kände ingenting fysiskt just då, men upplevde en påtaglig frid. Från den natten har jag aldrig använt mina skenor och jag kände direkt när jag kom tillbaka till jobbet att jag var än mer flink som operatör.  

– Nu har det gått fyra år sedan helandet skedde och jag älskar att kunna lyfta händerna i lovsång, och ära den Gud som gjort detta möjligt utan någon operation.  

 

Vet att mirakler kan ske 

Helandeskolan har stärkt Jennys tro på att mirakler kan ske.  

– När jag träffar patienter i stor nöd, där allt mänskligt hopp är ute, kan jag ändå känna hopp och lyfta dem inför Herren i tyst bön.  

– Herren är densamme igår, idag och i evighet och han förmår göra under. Det är stort att få vara hans redskap och inför varje patientmöte och vid varje operation ber jag alltid Jesus, min överläkare, om hjälp.  

 

 

Läkarkollega frisk från ryggbesvär 

Efter sitt helande längtade Jenny efter att andra skulle få vara med om samma sak. 

− Jag har en mycket god vän, Cissi, som jag lärde känna då vi båda studerade till läkare. Hon har sedan 25 års ålder plågats av återkommande ryggskott. När ryggen låste sig kunde hon inte röra sig på flera dagar. Cissi fick oräkneliga gånger besöka en naprapat som ofta kunde lindra hennes smärtor och hjälpa henne ur låsningarna. Men besvären kom alltid tillbaka.  

2018 följde Cissi med Jenny till Helandeskolan. 

− När vi första kvällen skulle be för ryggar och ben hade jag en sådan förväntan på vad Gud skulle kunna göra för henne. Själv var hon också fylld av tro efter att vi samma dag fått se flera ben växa ut till normal längd.  

När det blev dags för Cissi att få förbön bads en kort bön. Hon berättade senare på kvällen att hon under förbönen känt en varm känsla i ryggen.  

− De följande månaderna hade hon inga som helst problem med ryggen. Hon förstod då att hon hade blivit helad.  

Men precis innan jul, drygt tre månader efter miraklet, fick hon återigen känningar. Cissi, som är andligt medveten, förstod direkt att den onde ville stjäla hennes helande och hon bad till Jesus om beskydd. Problemen försvann då direkt. Sedan dess har hon inte haft några ryggbesvär alls.